Δραστηριότητες
141 views 0 comments

Οι άγνωστες παραλίες της Υδρας

 

Η πλέον οργανωμένη παραλία της Ύδρας είναι το Μανδράκι, το παλιό πολεμικό λιμάνι του νησιού. Στη βοτσαλωτή παραλία οι λουόμενοι μπορούν να επιδοθούν και σε θαλάσσια σπορ, ενώ η πρόσβαση γίνεται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσιο ταξί ή εκδρομικά καΐκια. Η Σπηλιά είναι μία βραχώδης παραλία, στην άκρη του λιμενοβραχίονα της Ύδρας. Έχει αυξημένη κίνηση και προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να κολυμπήσουν σε πεντακάθαρα, καταγάλανα και βαθιά νερά ή να κάνουν βουτιές από τα βράχια. Σε ορισμένα σημεία τα βράχια έχουν λειανθεί και επιστρωθεί με τσιμέντο, γεγονός που επιτρέπει στους παραθεριστές να κάνουν ηλιοθεραπεία. Πάνω ακριβώς από την παραλία υπάρχει ένα καφέ μπαρ, που προσφέρεται για γρήγορο φαγητό, ποτό, καφέ ή δροσερά αναψυκτικά.

Η Υδρονέτα είναι μία επίσης βραχώδης παραλία που βρίσκεται δίπλα στη Σπηλιά, κάτω από τα χαρακτηριστικά κανόνια του κάστρου και σύμφωνα με τους φανατικούς θαυμαστές του νησιού είναι το ωραιότερο σημείο της Ύδρας. Το Αυλάκι είναι μία μικρή παραλία με βότσαλα, δίπλα στην Υδρονέτα, ακριβώς κάτω από μία ντίσκο. Τη νύχτα είναι τόσο όμορφα φωταγωγημένη, που προσφέρει ένα υπέροχο ρομαντικό θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε. Η παραλία Μεγάλο Καμίνι είναι ένα μικρό, φυσικό και γραφικό λιμανάκι, γεμάτο από ψαρόβαρκες, ανάμεσα στο λιμάνι και την παραλία Βλυχός. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά προσφέρει δυνατότητες για διαμονή και καλό φαγητό στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και πολλούς μεζέδες της τοπικής κουζίνας. Η οργανωμένη παραλία με το γκρίζο βότσαλο, ο Βλυχός, βρίσκεται δυτικά του λιμανιού, μπροστά στο ομώνυμο παραθεριστικό θέρετρο με τα κατάλευκα παραδοσιακού στυλ σπιτάκια που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές ενός μικρού λόφου.

Η παραλία Παλαμίδα βρίσκεται νοτιότερα από τον Βλυχό και διαθέτει πεντακάθαρα νερά, ενώ μετά την Παλαμίδα βρίσκεται ο Μώλος, ένας κλειστός και βραχώδης κολπίσκος. Μετά το Μώλο βρίσκεται η παραλία Καουμίθι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες παραλίες του νησιού με άμμο, είναι ήσυχη, με καθαρά νερά, αλλά δεν είναι οργανωμένη.Άλλες ιδιαίτερα πολυσύχναστες παραλίες της Ύδρας είναι το Μπίστι και ο Άγιος Νικόλαος, όπου ενδείκνυται και για ψαροντούφεκο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με γαϊδουράκια, με θαλάσσιο ταξί και με εκδρομικά καΐκια που κάνουν τακτικά δρομολόγια. Η παραλία Παλαμίδα βρίσκεται νοτιότερα από τον Βλυχό και διαθέτει πεντακάθαρα νερά, ενώ μετά την Παλαμίδα βρίσκεται ο Μώλος, ένας κλειστός και βραχώδης κολπίσκος. Μετά το Μώλο βρίσκεται η παραλία Καουμίθι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες παραλίες του νησιού με άμμο, είναι ήσυχη, με καθαρά νερά, αλλά δεν είναι οργανωμένη. Άλλες ιδιαίτερα πολυσύχναστες παραλίες της Ύδρας είναι το Μπίστι και ο Άγιος Νικόλαος, όπου ενδείκνυται και για ψαροντούφεκο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με γαϊδουράκια, με θαλάσσιο ταξί και με εκδρομικά καΐκια που κάνουν τακτικά δρομολόγια.