Δραστηριότητες
146 views 0 comments

Σκι ή Snowboard;

 

Η σχέση μεταξύ των σκιέρ και των snowboarders μπορεί να εξακολουθεί να είναι λίγο παγωμένη, αλλά μια ομάδα ανακάλυψε ότι υπάρχει πάνω από ένας τρόπος για να κατέβεις την πλαγιά του βουνού.

Πριν, έκανες σκι ή έκανες snowboard. Τώρα βλέπουμε ένα νέο φαινόμενο, οι άνθρωποι κάνουν και τα δύο. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επιστρέψει στο σκι και αυτό οφείλεται στις τεχνολογικές προόδους που έχουν γίνει στον εξοπλισμό σκι σήμερα, πολλές από τις οποίες έχουν δανειστεί στοιχεία από το snowboard.

Το snowboard άρχισε να αποκτά οπαδούς περίπου τρεις δεκαετίες πριν, αλλά πολλοί πίστευαν ότι δεν ανήκε στο χώρο του σκι. Οι snowboarders θεωρήθηκαν επαναστάτες. Οι σκιέρς από την άλλη κατηγορήθηκαν ότι η στάση που κρατούσαν ήταν ελιτίστικη.

Με την πάροδο του χρόνου, το snowboard έχει κερδίσει την αποδοχή ενώ έγινε και ολυμπιακό άθλημα το 1998. Παρόλο που η νέα γενιά φαίνεται να έχει συμβιβάσει τις διαφορές, οι ειδικοί στο χώρο λένε ότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια στερεότυπα διαφορών. Σίγουρα η σχέση μεταξύ των οπαδών του σκι και του snowboard δεν είναι
τόσο κακή όσο πριν από 10 χρόνια, και όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ασχολούνται και με τα δύο αθλήματα.

Όσοι ασχολούνται με το σκι, βρίσκουν το snowboard πιο απελευθερωτικό στις κινήσεις που κάνει το σώμα, ενώ όσοι προτιμούσαν τη σανίδα του snowboard , βρίσκουν μεγαλύτερη πρόκληση στο σκι αφού εκτιμούν ότι χρειάζεται περισσότερη τεχνική.

Παρά τα χρόνια εμπειρίας που μπορεί να έχει κανείς στο ένα ή το άλλο άθλημα, όταν αλλάξει «στρατόπεδο», όλα είναι πρωτόγνωρα και πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν. Αυτή η αίσθηση της πρόκλησης να μάθεις κάτι καινούριο είναι που κρατάει και το ενδιαφέρον των χιονοδρόμων πάνω στο βουνό.