Προορισμοί
193 views 0 comments

Λευκάδα

Details
 
Διαμερίσματα
Γενικά

Η Λευκάδα είναι από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.Η εύκολη προσέγγισή της από την Αιτωλοακαρνανία μέσω πλωτής γέφυρας, την έχει κάνει στις μέρες μας, ιδιαίτερα δημοφιλή.Υπήρξε αγαπημένος τόπος του Αριστοτέλη Ωνάση που το 1963 αγόρασε μια μικρή νησίδα απέναντι από το Νυδρί,το Σκορπιό,δίνοντας παγκόσμια φήμη στο νησί.Οι βραβευμένες παραλίες του Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης,ανήκουν στις καλύτερες της Μεσογείου.Ξεχωριστή ομορφιά κρύβουν και τα νησιά Μεγανήσι, Μαδουρή, Κάλαμος, Καστός που ανήκουν διοικητικά στη Λευκάδα και μοιάζουν με καταπράσινες λωρίδες γης μέσα στη θάλασσα.Ανάλογες συγκινήσεις προσφέρει και η ορεινή Λευκάδα με τα ερειπωμένα μοναστήρια της,τα φαράγγια της, τους καταρράκτες και τα παραδοσιακά χωριά της που αποτελούν σημεία μοναδικής θέας. Στη Λευκάδα γεννήθηκαν δύο μεγάλοι εθνικοί μας ποιητές,ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και ο Άγγελος Σικελιανός. Η Λευκάδα διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή προσφέροντας διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια.

Το κλίμα στη Λευκάδα είναι μεσογειακό.Ο καιρός στο νησί είναι συνήθως ήπιος με μεγάλη ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Το ζεστό καλοκαίρι, οι άνεμοι που φυσούν στη Λευκάδα τη δροσίζουν κάνοντας ευχάριστη τη διαμονή των τουριστών.Η Λευκάδα προσφέρεται και για χειμερινές διακοπές, αφού ο χειμώνας είναι ελαφρύς και στο νησί υπάρχουν γραφικά χωριά που κανείς αξίζει να τα επισκεφτεί.

Γεωγραφία

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκτασι νησί των Επτανήσων.Η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος,Καστός και Μεγανήσι,γνωστά ως Πριγκιπονήσια,αποτελούν το νομό Λευκάδας.Πρωτεύουσα του νομού είναι η πόλη της Λευκάδας.Η Λευκάδα βρίσκεται κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα 20 περίπου μέτρων.

Αξίζει να δείτε

Ίσως πουθενά αλλού στην Ελλάδα το γαλαζιοπράσινο της θάλασσας να μην έχει συνδυαστεί τόσο ωραία με το λευκό των βράχων όσο στη Λευκάδα. Γι΄αυτό οι παραλίες Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα Άγιος Ιωάννης είναι οι δημοφιλείς προορισμοί της Λευκάδας. Λευκάδα όμως δεν είναι μόνο παραλίες. Είναι και η ενδοχώρα της με τα ορεινά χωριά της όπως την Καρυά, την Εγκλουβή, τον Άγιο Πέτρο, το Δρυμώνα. Και από την άλλη οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, το φαράγγι της Μελίσσας, ο φυσικός βιότοπος στη Λιμνοθάλασσα της Γύρας. Η καρδιά της Λευκάδας όμως χτυπά στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας , στα καντούνια της πόλης της, στις βενετσιάνικες εκκλησίες της, στην Παναγία τη Φανερωμένη, την προστάτιδα του νησιού. Ανάμεσα σ’ αυτά, το ηλιοβασίλεμα στο Αθάνι με θέα τις διάσημες παραλίες της δυτικής πλευράς και στο ακρωτήριο Λευκάτα με την άγρια ομορφιά του. Γι’ αυτούς που θέλουν κοσμοπολίτικο αέρα τους περειμένει το Νυδρί με το Σκορπιό απέναντί του, ενώ στον Αγιο Ιωάννη και στη Βασιλική οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα νιώσουν μοναδικές εμπειρίες.
Το κάστρο της Αγίας Μαύρας είναι ένα μεσαιωνικό κτίσμα που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας, την προστάτεψε από τους πειρατές και τους εχθρούς της στο πέρασμα των αιώνων και είναι πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Χτίστηκε το 1300 από το Φράγκο Ιωάννη Ορσίνι, όταν η Λευκάδα του δόθηκε ως προίκα. Δύο χιλιόμετρα έξω από τη Λευκάδα στην περιοχή Καλλιγόνι βρίσκεται η αρχαία πόλη της Λευκάδας, ο Νήρικος. Εκεί σώζονται ερείπια του αρχαίου οικισμού, δύο νεκροταφεία και λείψανα από τάφους και οικίες. Στο Νυδρί ο αρχαιολόγος Γουλιέλμος Νταίρπφελντ υποστηρικτής της θεωρίας ότι η Λευκάδα είναι η Ιθάκη του Οδυσσέα και το παλάτι του βρισκόταν στο Νυδρί, εντόπισε σε ανασκαφές που έκανε στη θέση Στενό, Τύμβους Πρωτοελλαδικής περιόδου, τάφους κιβωτιόσχημους καθώς και λείψανα οικοδομημάτων που χρονολούνται από την προϊστορική εποχή ως τη ρωμαϊκή. Ενώ στο ακρωτήριο Λευκάτα βρίσκονται οικοδομικά λείψανα από το ναό του Απόλλωνα Λευκάτα. Στο ιερό αυτό που ήταν γνωστό σ’όλο τον αρχαίο κόσμο γίνονταν πανελλήνιες γιορτές καθώς ο θεός ήταν προστάτης των ναυτικών και γιατρός ψυχής και σώματος . Η παράδοση αναφέρει ότι η ποιήτρια Σαπφώ πήδηξε από το ακρωτήριο αυτό για να απελευθερωθεί η ψυχής της από το πάθος του ανεκπλήρωτου έρωτά της για το Φάωνα.
Η Λευκάδα έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα.Άλλες με εύκολη πρόσβαση και άλλες δυσπρόσιτες αλλά εντυπωσιακές.Το σίγουρο είναι ότι δε θα ξέρεις ποια να επιλέξεις.

Πόρτο Κατσίκι:Μία από τις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου.Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.Αξίζει να θαυμάσεις από ψηλά τη θέα προς την παραλία,πριν κατεβείς τα σκαλοπάτια για να αφεθεις στα τιρκουάζ νερά της και στη λευκή της άμμο.Εννοείται ότι θα βγάλεις φωτογραφία που θα σε συντροφεύει το χειμώνα,τις στιγμές που θα λαχταράς ήλιο και θάλασσα.Φτάνοντας στην παραλία, από τη μιά ο βράχος και από την άλλη το γαλάζιο της θάλασσας θα σου δώσουν την εντύπωση ενός επίγειου παραδείσου. Ανήκει στις οργανωμένες παραλίες.

Εγκρεμνοί:H παραλία αυτή είναι ένας συνδυασμός μικρού βοτσάλου και άμμου με γκρεμούς γύρω γύρω.Βρίσκεται 30 χλμ από την πόλη της Λευκάδας.Μπορείς να την προσεγγίσεις κατεβαίνοντας κάποια σκαλοπάτια και μια γέφυρα από σκοινί που θα σε κάνει να νιώσεις εξερευνητής.

Κάθισμα:τεράστια,υπέροχη με βαθιά νερά και λευκή άμμο.Κοντά στο χωριό Άγιο Νικήτα. Στα συν της παραλίας, η εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο μέχρι την αμμουδιά.Θα σε κάνει να σκεφτείς ότι ο παράδεισος ίσως είναι τελικά δίπλα μας και δεν το ξέρουμε.

Μύλος:Μία από τις ωραιότερες του νησιού.Παλιά ήταν απομονωμένη και αγαπημένη των μυημένων στο ελεύθερο camping.Tώρα πια μπορείς να την προσεγγίσεις με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα.Χοντρή άμμο,γαλαζοπράσινα νερά.

Αμμόγλωσσα:Στην είσοδό της Λευκάδας με ήσυχα νερά και χρυσφένια άμμο.

Άγιος Γιάννης:Βρίσκεται 3χλμ από το κέντρο της Λευκάδας.Οι ανεμόμυλοι που υπάρχουν τις δίνουν αύρα Αιγαίου.Ισχυροί άνεμοι που αγαπούν οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Πεκούλια:Μια παραλία με πεύκα,με τεράστια αμμουδιά,χοντρή άμμο που συναγωνίζεται επάξια τις γειτονικές παραλίες 'Αγιος Ιωάννης και Μύλοι.

Βασιλική:Η αγαπημένη των surfer.Pηχή αμμουδιά,κατάλληλη και για οικογένειες.Βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και συνδέεται με πλοίο με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.Κοντά της η παραλία Αγιοφίλι

Αγιοφύλι:Aπομονωμένη,παραλία για ανακάλυψη με θέα τη χερσόνησο Λευκάτα

Νυδρί:Παραλία με κοσμοπολίτικο αέρα,γραφική με θέα στα γύρω νησιά.

Άγιος Νικήτας:Γαλάζια νερά,ιδανική γι'αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν καλό φαγητό και βουτιά σε γαλαζοπράσινα νερά

Νικιάνα:Κατάλληλη για οικογένειες με ήσυχα νερά και ωραίες ψαροταβέρνες

Πόρος:Ιδανική για χαλαρωτικές διακοπές.Πεντακάθαρα νερά με βότσαλο.

Αβαλί,Καβαλικευτά,Μεγάλη Πέτρα:Παραλίες για ανακάλυψη με ωραία ηλιοβασιλέματα,ήσυχες αμμουδιές κοντά στο χωριό Καλαμίτσι.

Χρήσιμα

Λιμεναρχείο Λευκάδας: 2645022176
Αστυνομία Λευκάδας: 2645029379
Τουριστική Αστυνομία Λευκάδας: 2645026450
Κέντρο Υγείας Λευκάδας: 2645025371
ΚΤΕΛ Λευκάδας: 2645022364

Editor Rating
 
Δραστηριότητες

 
Αξιοθέατα

 
Πρόσβαση

 
Παραλίες

Total Score


 

Η Λευκάδα είναι από τους πιο  γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.Η εύκολη προσέγγισή της από την Αιτωλοακαρνανία μέσω  πλωτής γέφυρας, την έχει κάνει στις μέρες μας, ιδιαίτερα δημοφιλή.Υπήρξε αγαπημένος τόπος του Αριστοτέλη Ωνάση που το 1963 αγόρασε μια μικρή νησίδα απέναντι από το Νυδρί,το Σκορπιό,δίνοντας παγκόσμια φήμη στο νησί.Οι βραβευμένες παραλίες του Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης,ανήκουν στις καλύτερες της Μεσογείου.Ξεχωριστή ομορφιά κρύβουν και τα νησιά Μεγανήσι, Μαδουρή, Κάλαμος, Καστός που ανήκουν διοικητικά στη Λευκάδα και μοιάζουν με καταπράσινες λωρίδες γης μέσα στη θάλασσα.Ανάλογες συγκινήσεις προσφέρει και η ορεινή Λευκάδα με τα ερειπωμένα μοναστήρια της,τα φαράγγια της, τους καταρράκτες και τα παραδοσιακά χωριά της που αποτελούν σημεία μοναδικής θέας. Στη Λευκάδα γεννήθηκαν δύο μεγάλοι εθνικοί μας ποιητές,ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και ο Άγγελος Σικελιανός. Η Λευκάδα  διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή προσφέροντας διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια.

Το κλίμα στη Λευκάδα είναι μεσογειακό.Ο καιρός στο νησί  είναι συνήθως ήπιος με μεγάλη ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.Το ζεστό καλοκαίρι, οι άνεμοι που φυσούν στη Λευκάδα τη δροσίζουν κάνοντας ευχάριστη τη διαμονή των τουριστών.Η Λευκάδα προσφέρεται και για χειμερινές διακοπές, αφού ο χειμώνας είναι ελαφρύς και στο νησί υπάρχουν γραφικά χωριά που κανείς αξίζει να τα επισκεφτεί.

Προσφορές διακοπών σε απίστευτες τιμές Αεροπορικά εισιτήρια Ενοικιάσεις αυτοκινήτων από 17 ευρώ!