Διακοπές
376 views 0 comments

Γυρνώντας τις παραλίες της Σαντορίνης

 

Η Σαντορίνη φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα της και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επισκέπτονται προκειμένου να το απολαύσουν. Μέχρι να δύσει ο ήλιος, όμως, οι τουρίστες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού χαλαρώνουν σε μία παραλία, από τις πολλές που διαθέτει το νησί.

Ακούγοντας τη λέξη “Σαντορίνη” σίγουρα στο μυαλό σας δεν γεννιέται η εικόνα των καταγάλανων νερών και των “beach” party μιας και την τιμητική του έχει πάντα το Ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα. Το πανέμορφο τοπίο της όμως την τοποθετεί μία από τους πιο “top” ταξιδιωτικούς αλλά και τουριστικούς προορισμούς.

Η “Κόκκινη παραλία’ εδώ και χρόνια διατηρεί δυνατή τη δόξα της και οι άνθρωποι που επισκέπτονται για πρώτη φορά το νησί μαγεύονται από την ομορφιά της αλλά και την διαφορετικότητά της, αφού για να κολυμπήσετε θα πρέπει να κάνετε μία μίνι ορειβασία. Για να γευτείτε όμως τα νερά της και να φτάσετε μέχρι εκεί, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με αυτοκίνητο, είτε με καραβάκι από το Ακρωτήρι. Ο Αύγουστος δεν θεωρείται ο κατάλληλος μήνας για να επισκεφτεί κανείς τη κόκκινη παραλία, μιας και ο κόσμος την επισκέπτεται από τις πρώτες ήδη πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η εύρεση ξαπλώστρας. Για την επίσκεψή σας στην κόκκινη παραλία δεν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας αναψυκτικά ή νερά μιας και στην περιοχή υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τα προμηθευτείτε. Επίσης εντύπωση προκαλούν τα ξύλινα κοσμήματα αλλά και τα ασημένια που μπορείτε να προμηθευτείτε από τους καλλιτέχνες που με τόσο μεράκι δημιουργούν αυτά τα μικροαντικείμενα.

Εντύπωση θα σας προκαλέσει και η παραλία που φέρει το όνομα “Περίβολος”. Η μαύρη άμμος σε συνδυασμό με τα καθαρά- καταγάλανα νερά θα σας αφήσουν μία ξεχωριστή αισθητική και οπτική ομορφιά. Η “Περίβολος” είναι μεγάλη σε έκταση με αποτέλεσμα να καλύπτει όλα τα γούστα. Είναι ιδανική και όσους ψάχνουν την ηρεμία τους αλλά και για εκείνους που αναζητούν πιο έντονους ρυθμούς ζωής. Κοντά στην παραλία μπορεί να βρει κανείς ταβέρνες και φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αν επιθυμείτε για αρκετές ώρες να μην σας καλεί κανείς στο κινητό σας τηλέφωνο ή να δηλώσετε απών από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την παραλία της “Βλυχάδας” μιας και το κινητό σας τηλέφωνο δεν έχει σήμα. Η συγκεκριμένη παραλία είναι κατάλληλη και για γυμνισμό. Υπάρχουν αρκετές ομπρέλες με αποτέλεσμα να μπορείτε να απομονωθείτε. Η Βλυχάδα θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες μιας και το ηφαιστειακό της τοπίο σε συνδυασμό με τα βράχια που την περιτριγυρίζουν θα κλέψουν σίγουρα τις δικές σας εντυπώσεις.

Αν επισκεφτείτε τη “Κόκκινη παραλία” είναι καλό να επισκεφτείτε και την Άσπρη παραλία” οι οποίες είναι γειτονικές. Είναι αρκετά ήρεμη παραλία σε σχέση με τη γειτονική της. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάτι για να φάτε, όπως και νερό μιας και στη συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα στο οποίο θα πρέπει να τα προμηθευτείτε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπερδεύουν το “Αμμούδι” και το θεωρούν παραλία. Το “Αμμούδι” είναι λιμάνι αλλά τα καταγάλανα και καθαρά νερά του προδιαθέτουν τους επισκέπτες για ένα απολαυστικό μπάνιο. Επίσης οι ταβέρνες που βρίσκονται στο λιμάνι και η κουζίνα που προσφέρουν σίγουρα θα μαγέψουν τις γευστικές σας αισθήσεις. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε εκεί. 1. Με τα πόδια κατεβαίνοντας 200 σκαλοπάτια, 2. Με τα μουλαράκια, 3. Με αυτοκίνητο (έπειτα θα χρειαστεί να περπατήσετε 200μ). Γύρω στις 7 η ώρα το απόγευμα τα σκαλοπάτια γεμίζουν από κόσμο, αφού είναι μία καλή ευκαιρία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα έχοντας μία μοναδική καταπληκτική θεά που δίδει το ίδιο το τοπίο.

Μία παραλία που θα πρέπει να επισκεφτείτε, επίσης, είναι και η παραλία της “Περίσσα” αφού η μπλε σημαία, σήμα κατατεθέν ότι η παραλία είναι ολοκάθαρη θα πρέπει να σας πείσει να την επισκεφτείτε. Είναι πολύ οργανωμένη και αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το καφέ τους σε μπαρ με όμορφη μουσική.

Το ταξίδι μας τελειώνει κάπου εδώ…εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το μαγικό νησί!

Προσφορές διακοπών σε απίστευτες τιμές Αεροπορικά εισιτήρια Ενικοιάσεις αυτοκινήτων από 17 ευρώ!