Διακοπές
315 views 0 comments

Ξενοδοχεία κάστρα

 

Κάθε φορά που επιλέγουμε ένα ξενοδοχείο ευελπιστούμε για μια… βασιλική διαμονή. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσουμε λίγες μέρες ξεκούρασης μέσα σε ένα κάστρο όπου εκατοντάδες χρόνια πριν κυκλοφορούσαν πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες κα βασίλισσες. Το www.touristorama.com παρουσιάζει μερικά μεσαιωνικά κάστρα σε πόλεις της Ευρώπης που μεταμορφώθηκαν σε πολυτελή και σύγχρονα ξενοδοχεία.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Münchhausen (Aerzen, Γερμανία)
Κοντά στο Αννόβερο, στο κέντρο ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γερμανίας, υπάρχει ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο σπα του κάστρου, θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας.

Κάστρο – Ξενοδοχείο d’Alarcòn (Cuenca, Ισπανία)
Ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα κάστρα της Ισπανίας, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, βρίσκεται στην Ισπανία και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να θυμίζουν το μεσαίωνα. Όποιο δωμάτιο και να επιλέξουν οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια υπέροχη θέα του ποταμού Jucar.

Κάστρο – Ξενοδοχείο de la Verie (Challans, Γαλλία)
Αυτό το κάστρο ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά ενός πάρκου έκτασης 17 εκταρίων. Το ξενοδοχείο de la Verie βρίσκεται στην πόλη Challans της Γαλλίας και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τον Ατλαντικό Ωκεανό ενώ οι ταξιδιώτες να γευτούν τις γκουρμέ σπεσιαλιτέ του γνωστού σεφ Xavier Yvernogeau.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Thornbury (Bristol, Αγγλία)
Πρώην κατοικία του βασιλιά Henri VIII της Αγγλίας, το κάστρο Thornbury κατασκευάστηκε το 1511 και πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Η αρχιτεκτονική του καθώς και η εσωτερική του διακόσμηση είναι σύμφωνη με το κλασσικό βρετανικό στιλ και κάθε επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι έστω και για λίγο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και είναι βρετανός ευγενής. Για τους λάτρεις του κρασιού αυτό το ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς παράγουν το δικό τους κρασί από τα αμπέλια του ξενοδοχείου.

Κάστρο – Ξενοδοχείο Viviani di Montegridolfo (Montegridolfo, Ιταλία)
Με θέα μέχρι και την Αδριατική θάλασσα το κάστρο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, στην πόλη Montegridolfo της Ιταλίας μέσα σε δάσος και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τις πολλές τοιχογραφίες και τα ξύλινα έπιπλα εποχής.

Εάν σας άνοιξε η όρεξη για ταξίδι και “βασιλική” διαμονή σε ένα από τα παραπάνω κάστρα, αναζητήστε και τα αντίστοιχα αεροπορικά εισιτήρια και μη χάνετε χρόνο…!

Προσφορές διακοπών σε απίστευτες τιμές Αεροπορικά εισιτήρια Ενικοιάσεις αυτοκινήτων από 17 ευρώ!