Διακοπές
264 views 0 comments

Ταξίδια στις χώρες του ονείρου

 

Υπάρχουν μέρη που όσο ζει κάνεις θα πρέπει να επισκεφτεί. Να εξερευνήσει. Να γνωρίσει.
Αρθρογράφοι από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και προτείνουν!

Ξεκινάμε με τον γνωστό ως ο Φαλακρός Πεζοπόρος, Πολ Στιλ, που ψηφίστηκε ως ο online αρθρογράφος ταξιδίων με την μεγαλύτερη επιρροή από το website «Influencers in Travel». «Από τότε που ήμουν παιδί και έμαθα για ταξίδια του Captain Scott, είχα γοητευτεί από την Ανταρκτική» θα πει. «Όταν το όνειρό μου να δω τον κόσμο και να κάνω trekking έγιναν πραγματικότητα, ο στόχος να περπατήσω στο Νότιο Πόλο αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη πρόκληση».

«Μπορεί αυτό να ακουστεί χαζό αλλά θέλω πάρα πάρα πάρα πολύ να πάω στο διάστημα» θα πει ο Μπεν Φογκλ, συγγραφέας του The Accidental Naturalist. «Παρακολούθησα ένα μαγευτικό ντοκιμαντέρ ονόματι Man On A Mission σχετικά με έναν πλούσιο Αμερικανό επιχειρηματία που πλήρωσε για μία πτήση στον Διαστημικό Σταθμό MIR και πλέον έχω πάθει εμμονή. Η τιμή είναι 30 εκατομμύρια δολάρια που είναι λίγο έξω από το budget μου αλλά εάν το διαβάζει αυτό κάποιος δισεκατομμυριούχος, μπορώ να του πω ένα μεγάλο παρακαλώ πολύ;

«Το απόλυτο “must” για την λίστα κάθε ταξιδιώτη που αναζητά κάτι το φανταστικό, το Βόρειο Σέλας, είναι ένα από τα θαύματα της φύσης που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό», θα πει ο συν-ιδρυτής του Black Tomato, Τομ Μάρτσαντ. «Αυτό βέβαια εάν γνωρίζεις που πρέπει να το κυνηγήσεις. Τοποθετημένο ανάμεσα στα βόρεια μέρη αυτής της εντυπωσιακής χώρας, το ξενοδοχείο Ranga βρίσκεται στην τέλεια τοποθεσία για να έχετε την καλύτερη θέα».

Ο Υπερ-Σιβηρικός σιδηρόδρομος ήταν ένα από τα πρώτα ταξίδια που έκανα ως ταξιωτικός αρθρογράφος και το πλέον αξιομνημόνευτο» θα πει ο Τζέρεμι Χεντ, που ψηφίστηκε από το Press Gazette ως ένας από τους 50 ταξιδιωτικούς αρθρογράφους της Βρετανίας με την μεγαλύτερη επιρροή. «Υπάρχει μία απίστευτη ποικιλία στο τοπίο καθώς περνάτε από διαφορετικές ώρες ζώνες, μέσα από την Ρωσία, τη Μογγκολία και την Κίνα. Μιλάμε για τεράστιες βιομηχανικές πόλεις της Σοβιετικής εποχής, μικροσκοπικά και καλυμμένα από τα δάση χωριά, τεράστιες σκονισμένες ερήμους και αστραφτερά νερά σε μία από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού στον κόσμο, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα».

«Οι εικόνες των θησαυρών που δεν είχαν έρθει στο φως, οι χρυσές μάσκες και οι σαρκοφάγοι που ανακαλύφθηκαν από τον Χάουαρντ Κάρτερ στον τάφο του Τουταγχαμών, με στέλνουν στη χρυσή εποχή του ταξιδιού» θα πει η Φιόνα Κουίν, senior editor στο Zagat και συγγραφέας guidebook. «Αγαπώ το Luxor στην Αίγυπτο στο ηλιοβασίλεμα με παραδοσιακά μικρά πλοιάρια να φαίνονται στο βάθος του Νείλου με τους πολλούς φοίνικες, και να είμαι επάνω σε μία άμαξα που περνάει από ναούς και οβελίσκους»

Προσφορές διακοπών σε απίστευτες τιμές Αεροπορικά εισιτήρια Ενικοιάσεις αυτοκινήτων από 17 ευρώ!